Drittslenging på nettet

Noe som er veldig vanlig spesielt i "bloggmiljøet" er å få drittkommentarer fra blogglesere, særlig anonymt. Det er veldig lett for en leser å sitte på andre siden av skjermen og si sin "mening" uten at bloggeren vet eller finner ut hvem det er. Grunnen til at dette er så enkelt er vel rett og slett at man slipper å stå for det i virkeligheten/ta konsekvensene for å være frekke mot andre når man gjør det på den måten.

Man setter jo med en gang bloggeren i en veldig sårbar posisjon, nettopp fordi leseren slenger kommentaren på deres blogg, der hun eller han bretter ut som livet sitt med bilder og andre detaljer. Det å si stygge ting til andre bør egentlig ikke være så enkelt for oss, spesielt når det skjer over nett og ikke i virkeligheten. De fleste mener at om man skriver navn, er det "greit" å slenge dritt over nettet, fordi man da kan stå for det. Jeg synes ikke dette er greit heller, egentlig.Noe av det viktigste er vel å tenke over hva du faktisk gidder å ta deg nær av når det gjelder hva som kommer inn i kommentarfeltet. Jeg tror de fleste på et vis tar seg nær av å høre ufine ting om seg selv over nettet, eller i virkeligheten også for den saks skyld. Konstruktiv kritikk er derimot noe annet!

Det er lurt å fokusere på de positive kommentarene du får både på nettet (blogg i dette tilfellet) og i det virkelige liv, og egentlig bare "hoppe over" de mindre hyggelige. Som sagt så er det ikke noe man "trenger" å ta seg nær av, spesielt over nettet og det er anonyme som slenger dritten. Så lenge du har gode venner som liker deg for den du er, og som støtter deg når du trenger det! :)

Hva mener du om å skrive upassende anonyme kommentarer til andre?

Ha en fin kveld! ♥ ♥

Image and video hosting by TinyPic

10 kommentarer

12.des.2011 kl.19:22

Jeg mener da at konstruktiv kritikk burde være tillatt, men dèt er min mening.

- Ha en fin kveld.
hm.. det spørs hva de anonyme skriver :)

Idunn ♥

12.des.2011 kl.19:47

kjempebra skrevet! Jeg syns at har man ikke noe pent å si, så kan man holde det for seg selv! <3

camilovestvdandspn

12.des.2011 kl.19:48

Stilig bilde

camilovestvdandspn

12.des.2011 kl.19:50

Stilig bilde,mente jeg.

Drittslenging er ikke kult.

Siri sin blogg

12.des.2011 kl.20:00

mhm, ikke skriv noe du ikke kan stå for^^ veldig bra skrevet, Nora<3

kærri pærri

12.des.2011 kl.20:31

kuuule meninger puzzi! og ikke minst et rå lekkert bilde. smæskas

Satanist666

12.des.2011 kl.21:12

Å slenge dritt, og det med negative kommentarer er jo vidt forskjellige ting. Forskjellen er om man kan begrunne sinn påstand. Og kan man det, så kan man også si hva man vil om alt man vil. Ytringsfriheten må vi stå fast ved!

juliedaae - kommenterer tilbake

12.des.2011 kl.21:37

er såå enig med deg nora, utrooolig feig av de som gjør det!

Lina!

12.des.2011 kl.22:43

Flink du e søta <3

Skriv en ny kommentar

noragbakke

noragbakke

16, Nøtterøy

Hei! Jeg heter Nora, og er 16 år. På fritiden danser jeg ballett og spiller fotball. Jeg blogger om livet mitt, og andre ting som faller meg inn!

Kategorier

Arkiv

hits